رفتن به مطلب
ایران سی اف سی

معرفي ورزش اسكي رو اب

امتیاز دادن به این موضوع:


براي جلوگیری از تکراری شدن تاپیک ها قبل از ارسال از قسمت جستجوی سایت استفاده کنید. تاپیک های تکراری حذف خواهند شد.

تاپیک ها باید در انجمن های مناسب زده شوند. قبل از ارسال تاپیک عنوان انجمن را بخوانید.

ارسال‌های توصیه شده

اسکی روی آب نوعی ورزش آبی است.ورزشکار در حالی که اسکی مخصوص به پا دارد به وسیله وسایل آبی موتوری با سرعتی در حدود سی کیلومتر در ساعت روی اب کشیده می‌شود. میدان اجرای مسابقه دارای دویست متر طول و بیست متر عرض است که به وسیله گوی‌های شناور به قطر بست و پنج سانتی متر مشخص گردیده است.

مشخصات وسایلطول طناب اتصال ۲۰ متر طول وسیله اسکی ۱۱۲ سانتی متر عرض وسیله اسکی ۲۱ سانتی متر وزن وسیله اسکی ۲ تا ۳ کیلوگرم

منبعمجموعه قوانین ۷۰ رشته ورزشی تالیف یحیی نوری انتشارات پیام عدالت چاپ اول سال ۱۳۸۰

تاریخچه ورزشهای ابی

اسکی روی آب

اسکی روی آب روی رودخانه

اسکی روی آب نوعی ورزش آبی است.ورزشکار در حالی که اسکی مخصوص به پا دارد به وسیله وسایل آبی موتوری با سرعتی در حدود سی کیلومتر در ساعت روی اب کشیده می*شود. میدان اجرای مسابقه دارای دویست متر طول و بیست متر عرض است که به وسیله گوی*های شناور به قطر بست و پنج سانتی متر مشخص گردیده است.

مشخصات وسایل [ویرایش]

طول طناب اتصال ۲۰ متر طول وسیله اسکی ۱۱۲ سانتی متر عرض وسیله اسکی ۲۱ سانتی متر وزن وسیله اسکی ۲ تا ۳ کیلوگرم

بسکتبال در آب (به انگلیسی: Water basketball) ورزشی ترکیب شده بین بسکتبال و واتر پلو می*باشد. این ورزش در سال ۱۹۸۶ توسط مربی ایتالیایی فرانچسکو ریزوتو به شکل امروزی در آمد. در این بازی در هر تیم ۵ بازیکن وجود دارد و باید توپ را وارد سبد کنند. این ورزش بیشتر در ایالات متحده آمریکا، برزیل و اروپا رواج دارد.

این ورزش قبل از درآمدن به شکل امروزی در دهه ۱۹۷۰ در هلند رواج داشته*است.

شنا

از ویکی*پدیا

یک شناگر در حال شنای کرال سینه.

شنا، مهارت یا ورزش شناور ماندن و حرکت، درون آب است. شنا کردن به معنی حرکت انسان، حیوانات بدون هر گونه کمک خارجی درون آب می*باشد. آموختن شنا، علاوه بر تقویت جسم، در مواقع اضطراری و افتادن ناگهانی درون آب، زندگی انسان را نجات خواهد داد. بسیاری از حیوانات، هنگام تولد و به طور غریزی، قادر به شنا کردن هستند؛ اما انسان باید شنا کردن را یاد بگیرد.

یادگیرندگان شنا، تمرین*های خود را اغلب در استخرهای کم عمق و کناره دریاها شروع می*کنند. آنها ابتدا شناور ماندن روی آب و سپس حرکت*های پا را می*آموزند و در پایان حرکت*های دست را نیز یاد خواهند گرفت. برای شنا کردن آسان و روان، شناگران در مفاصل اصلیشان، به انعطاف*پذیری مطلوبی نیاز دارند.

شناگران تازه کار باید چگونگی حرکت*های هماهنگ دست با نفس کشیدن را تمرین کنند. شناگران، معمولاً یک یا چند شنا می*آموزند.تاریخچه شیرجه [ویرایش]

تصویری از یک سکوی شیرجه.

یک ورزشکار در حال شیرجه رفتن.

مورخان براین باورند که تاریخ مسابقات شیرجه به کشور یونان باستان باز می*گردد ولی تنها اطلاعی که در این باره وجود دارد مربوط به نقوش مقبره*ای در شهر ناپال درکشور ایتالیا می*باشد که قدمت آن به ۲۵۰۰ سال می*رسد. در روی سقف این مقبره تصویر مردی مشاهده می*شود که در حال شیرجه زدن از روی سکوی مرتفعی می*باشد که احتمالا باید صخره یا پرتگاهی باشد. پیشگامان ورزش شیرجه افرادی بودند که با پرش از روی صخره*ها و پرتگاهها به درون آبهای دریای آکاپولکو به شهرت رسیدند.

سپس در قرن ۱۷ هنگامی که ژیمناست*های آلمانی و سوئدی برای ایمنی بیشتر حرکات نمایشی خود را در سواحل دریا انجام می*دادند و عده کثیری را برای تماشا به ساحل می*کشاندند، آهسته آهسته این رشته ورزشی تکمیل شد. نهایتا تمرینات ژیمناستیک آنان به یک رشته ورزشی تبدیل شد که به آن شیرجه آزاد گفته می*شود. واژه*ای که حتی پس از ورود این رشته به مسابقات المپیک سنت لویس آمریکا در سال ۱۹۰۴ به صورت شیرجه و شنا در زیر آب همچنان به آن اطلاق گردید.

در انگلستان در قرن ۱۷ ابتدا مسابقات شیرجه ساده برای در برکه*ها و رودخانه*ها و بندرها و از روی رودخانه*ها و پل*ها و صخره*ها انجام می*شد. در سال ۱۸۸۹ مسابقات شیرجه ساده برای اولین بار در اسکاتلند برگزار شد که ارتفاع سکوی شیرجه ۲ متر بود. درسال ۱۸۹۵ جامعه غریق انگلستان اولین مسابقات شیرجه ساده را در لندن ترتیب داد که ارتفاع سکوی پرش در این مسابقات ۵ مترو ۱۰ متر بود و در سال ۱۹۰۸ شیرجه به عنوان یک ورزش حرفه*ای وارد المپیک شد و دارای زیبایی و فرم و حرکات و امتیازبندی شد.

بعد المپیک ۱۹۲۴ پاریس مسابقات شیرجه به صورت مدرن برگذار گردید. در سال ۱۹۲۹ سیستم تقسیم بندی شیرجه*ها با توجه به حالت شروع از روی سکو یا تخته حالت رو به آب یا پشت آب یا مسیر چرخش در هوا به طرف جلو یا عقب معکوس یا تو چرخش*های حول محور عرضی یا طولی به شش گروه یا خانواده تقسیم شدند.

تا در المپیک ۱۹۵۶ ملبورن که نحوه شماره گذاری به صورت فعلی برای شیرجه*ها ایجاد شد و تا قبل از آن شیرجه*ها به ترتیب شماره از یک تا ۵۶ شماره گذاری شده بود. کشور بریتانیا که جزء کشورهایی است که مدت ۷۸ سال پیشگام شیرجه انفرادی بوده*است می*تواند همچنان به عنوان معرفی کننده رشته شیرجه جدید از سایر کشورها پیشی گیرد.

تا ساال ۱۹۹۶ آتلانتا شیرجه از تخته فنری ۳ متر و سکوی ۱۰ متر همچنان اجرا می*شد با این تفاوت که در مدل جدید یک تیم ۲ نفره همزمان و در یک ارتفاع یا تخته ۳ متر یا سکوی ۱۰ متر به صورت همزمان شیرجه می*روند و هماهنگی و نظم حرکات آنها توسط داوران سنجیده می*شود این رشته از شیرجه بنام شیرجه*های هماهنگ نامیده می*شود.

تاریخچه شیرجه در ایران [ویرایش]

دایو ۱۰ متر استخر قهرمانی ورزشگاه امجدیه در سال ۱۳۱۹ یعنی در زمان جنگ جهانی دوم در تهران ساخته شد و تا ۶۴ سال برای آموزش و تمرین شیرجه*روها استفاده می*شد. تا سال ۱۳۵۳ که استادیوم آزادی افتتاح شد غیر از استخر قهرمانی استخر دیگری وجود نداشت که دایو ده متر داشته باشد.

درسال ۱۹۵۱ در اولین دوره بازیهای آسیایی دهلی، دوشیرجه رو ایرانی به نام تقی عسگری و منوچهر خموش در این سابقات شرکت کردند که عسگری دو مدال نقره در رشته تخته و سکو و برنز در رشته تخته و خموش توانست دررشته سکو مقام چهارم را بدست بیاورد.

هفت سال بعد در بازیهای آسیایی ۱۹۵۸ توکیو نیز دو شیرجه رونده از ایران با نامهای منوچهر فصیحی و حسن اعظمی صاحب مدال برنز این مسابقات شدند که فصیحی در رشته تخته و اعظمی در رشته سکو به این مدالها دست یافتند. در سال ۱۹۷۳ در مسابقات ارتشهای جهان که در تهران برگزار شد یدالله باشی مقام اول این مسابقات را بدست آورد.

قوانین [ویرایش]

بطور کلی در تمام مسابقات رسمی شیرجه قوانینی از طرف فینا به اجرا در می آید که بخشی از آنها را در اختیار شما قرار می دهیم. تخته*ها و سکوهای پرش و نیز تمامی تجهیزات شیرجه بایستی بر اساس قوانین فینا بوده و نود روز قبل از مسابقات توسط یکی از نمایندگان فینا و یکی از اعضای کمیته فنی شیرجه(Technical Diving Committee) تایید گردد.

تجهیزات شیرجه در روز مسابقه و زمانیکه هیچ مسابقه*ای در همان استخر برگزار نمی*شود باید در دسترس کلیه ورزشکاران قرار داشته باشد تا آنها بتوانند تمرین کنند و آمادگی لازم را با آن وسایل بدست آورند، البته باید در زمانی باشد که در آن استخر مسابقه نهایی شنا یا واترپلو یا توزیع مدال نباشد.

در مسابقات مقدماتی تعیین نوبت شیرجه روندگان بوسیله قرعه کشی انجام می*شود. در مسابقات نیمه نهایی(semi-finals)شیرجه روندگان به همان ترتیب مقدماتی شیرجه خواهند رفت. درمسابقات نهایی به شرطی که سیستم تورنمنت(T.S) نباشد شیرجه روندگان برعکس مقامهایی که در نیمه نهایی بدست آورده*اند شیرجه خواهندرفت ولی اگر سیستم تورنمنت باشد شیرجه روندگان باید در تمامی جلسات باقی مانده رقابت براساس معکوس ترتیب امتیازات کلی کسب شده در پایان مسابقات مقدماتی به رقابت بپردازند، در حالیکه امتیازات دو شیرجه رو مساوی باشد نوبت آنها به وسیله قرعه کشی تعیین خواهد شد.

شیرجه روندگان جوانتر از گروه سنی (۱۴و ۱۵ سال) اجازه ندارند در مسابقات المپیک، قهرمانی جهان و کاپ جهانی شرکت کنند. (این گروه سنی شیرجه روندگان، جوانانی را شامل می*شود که در روز ۳۱ دسامبر سال برگزاری مسابقات سن آنها کمتر از ۱۴ سال باشد.)

نحوه برگزاری مسابقات [ویرایش]

برای انجام یک مسابقه مربیان و شیرجه روندگان باید با تعداد شیرجه و با توجه به اینکه شیرجه از تخته یک متر، تخته سه متر و یا از سکو و از چه ارتفاعی انجام می*شود آگاه باشند.

درسال ۱۹۲۸ درمسابقات شیرجه المپیک آمستردام هلند قوانینی وضع شد که شیرجه*ها به حالت اجباری و اختیاری درآمد و شیرجه*های اجباری بعد از هر المپیک انتخاب می*شد. در این مسابقات شیرجه*ها براساس مسیر چرخش در هوا به طرف جلو یا عقب، معکوس یا از تو و چرخشـهای دورانی یا حول محور طولی ونوع شروع آنها رو به آب و پشت به آب و بالا نس، به شش خانواده تقسیم شدند.

در سال ۱۹۵۶ در مسابقات المپیک ملبورن استرالیا نحوه شماره گذاری برای شیرجه*ها به صورتی که اکنون در اختیار ماست شکل گرفت و تا قبل از آن شیرجه*ها از شماره یک تا پنجاه و شش شماره گذاری شده بود و تمام شیرجه*هایی که برای مثال از تخته سه متر اجرا می*شد همگی اختیاری بود و شیرجه*های پایه و اصلی به ندرت در مسابقات دیده می*شد و شیرجه روندگان بیشتر تمایل به اجرای حرکات سنگین داشتند و کمتر به اجرای یک شیرجه ساده با مهارت و زیبایی بیشتر اهمیت می*دادند. تا مقررات شیرجه تکامل یافت و شش خانواده با محدودیت ضریب در مسابقات گنجانده شدند.

خطرات شیرجه [ویرایش]

ورزشکاران رشته شیرجه چه از ارتفاع بلند شیرجه روند و چه از ارتفاع کوتاه جزء شجاعترین و هنرمندترین ورزشکاران به حساب می*آیند و هماهنگی عصب و عضله زیادی را نیاز دارند چرا که جهش آنان از سکوی ۱۰ متری انرژی کافی برای رسیدن به سرعت ۵۵ مایل در ساعت را در لحظه برخورد با سطح آب را فراهم می*کند.

سرعتی که اگر در هنگام برخورد با آب فرد دچار اشتباه شود و یا کاملا عمود نباشد بسیار خطرناک خواهد بود بطور مثال در مسابقات ۱۹۸۸ المپیک سئول مشاهده گردید هنگامی گرگ لگانیس قهرمان آمریکایی و ستاره مسابقات در حین اجرای حرکات ۵/۲ فرنگی زاویه از تخته سه متر به تخته برخورد نمود وآب استخر را غرق خون کرد. خوشبختانه جراهت وی با چند بخیه بهبود یافت ووی به مسابقات ادامه داد و قهرمان این مسابقات شد. مثال دیگر آنکه دیمیتری سائوتین قهرمان روسی در المپیک گذشته ومسابقات جهانی در همین المپیک ۲۰۰۴ آتن در مسابقات شیرجه هماهنگ از تخته سه متر با تخته برخورد کرد وباعث شد تیم روسیه از مقام اول به مقام یکی مانده به آخر تغییر مکان دهد که باعث حیرت همگان در این رشته شد. به هر حال در المپیک ۲۰۰۴آتن نیز مسابقات به همین شکل برگزارگرید و با توجه به اینکه ۳۰ مدال در این رشته*ها توزیع می*شد اکثر کشورهای صاحب نام شیرجه مثل: چین، آمریکا وروسیه کوشیدند تا با برنامه ریزی صحیح در این مسابقات مدال بیاورند.

خطراتی که ممکن است در هنگام شیرجه رفتن پیش آید:

۱. ورود بد به آب: معمولاً آسیب*های که در اثر برخورد ناشیانه با آب پیش می*آید جدی و خطرناک نیست و ممکن است چند لحظه سوزش در بدن ایجاد شود ولی در مدت کوتاهی بر طرف می*شود. اگر پاها هنگام ورود به آب بیش از حد برگردد ویا زود تر از زمان لازم شیرجه رو بدنش را بطف بالا قوس دهد یعنی قبل از اینکه بدنش کاملا در آب فرو رودبطف سطح آب بیاید ممکن است ضربه شدیدی به مهره کمرش وارد شود.

۲. برخورد به تخته یا سکوی پرش: به طور کلی صدماتی که در اثر برخورد با تخته یا سکوی پرش پیش می*آید، به ناحیه سر محدود می*شود واین مسئله اغلب شامل شیرجه*های گروه مهتاب (تو) وفرنگی می*با شد که به علت خطای جدا شدن از سکو یا تخته پرش پیش می*آید وگاهی بسیار جدی می*باشد اما به ندرت اتفاق می*افتد، در حال جراهت وارده بر سررا باید جدی گرفت و درصدد معالجه پزشکی برآمد.

۳. فشار وارده به گوش*ها: افرادی که به زکام یا ناراحتی*های گوش یا سرما خوردگی مبتلا هستند نباید به عمق سه متری آب بروند چون ممکن است که گوش داخلی دچار عفونت شده یا پرده صماخ گوش پاره شود. فشار آب همراه با عمق آب افزایش می*یابد به طوری که سرعت افزایش آن برای هر فوت (۳٪متر) حرکت به طرف پایین می*باشد.

۴. برخورد به کف استخر با عمق کم آب ویا اشیاء زیر آب: بزرگترین خطری که افراد را در زمان شیرجه رفتن تهدید می*کند این است که از ناحیه سر با کف استخر یا اشیاء زیر آب در محل*هایی که شناخته شده نمی*باشند، برخورد نماید. این مسئله در بسیاری موارد موجب فلج نسبی به علت آسیب دیدگی نخاع ودر موارد شدید منجر به مرگ خواهد شد. البته چنین اتفاقی به ندرت برای شیرجه روندگان در مسابقات پیش می*آید زیرا عمق آب با قوانین ومقررات رسمی مطابقت دارد.

عواملی که عمق این آب را تعیین می*کند ومی*توان آن را مورد بررسی قرار داد عبارتند از:

۱.قد شیرجه رونده: برای جلو گیری از صدمات نباید هیچ گونه شیرجه*ای بطور عمودی (حتی در مورد لبه استخر) اجرا گرددکه عمق آن کمتر از قد شیرجه رو در حالت کشیده یعنی بازوها در بالا ی سر قرار داشته باشد. زمانی که بدن به طرف کف استخر حرکت می*کند ودر آب غوطه ور می*شود، با نیروی پر تاب آب به طرف سطح مواجه می*شود ونیروی حرکتی زیادی برای رفتن بیشتر به عمق آب نیازمند خواهد بود.

۲. فاصله افت: اگر ارتفاع مشخص ومعینی را در نظر بگیریم، همه شیرجه روندگان بدون توجه به وزن بدنشان با یک سرعت وارد آب خواهند شد. شتاب زمان ورود به آب فقط به فاصله افت بستگی دارد. از انجا که نیروی حرکتی فر آیند حجم وشتاب بدن در زمان ورود به آب است شیرجه رفتن از ارتفاع زیاد نیز شتاب لحظه ورود به آب را افزایش داده وآب برای خنثی نمودن نیروی حرکتی زیاد به عمق بیشتری نیازمند خواهد بود.

۳. زاویه ورود وعمق آب: زمانی که از لبه استخر یا سکوهای پرش کم ارتفاع به درون آب شیرجه زده می*شود می*توان از هر زاویه*ای از زاویه نزدیک به خط عمود گرفته تا زاویه نزدیک به خط افق وارد آب شد.وظیفه شیرجه رونده این است که قبل از هر اقدامی در جهت شیرجه رفتن به درون آب عمق آب را برسی کند. پرش به طور عمودی با پا به درون آب سریعترین روش رسیدن به کف استخر است واین کار بهترین امتحان برای سنجش عمق آب می*باشد. اگر عمق آب کم بود و امکان ورود عمودی به آب وجود نداشته باشد باید زاویه ورود به اب را متناسب با عمق آن تغییر داد.

اگر شیرجه رونده*ای با زاویه ۶۰ درجه نسبت به عمق آب شیرجه برود عمق آب باید ۵ فوت ۷ اینچ (۷۰/۱ متر) باشد واگر با زاویه ۳۰ درجه وارد آب شود به عمق ۴ فوت (۲۰/۱ متر) نیاز می*باشد واگر با زاویه ۱۵ درجه شیرجه برود عمق ۲ فوت(۶۰/۱ متر) نیاز می*باشد.قدمت غواصی در ایران [ویرایش]

گویند که ژرف*روی و غواصی که در جنوب ایران آن را صیف و صیافی می*نامند به قرن*ها قبل از میلاد برمی*گردد. در دوران خشایارشا، ایرانیان از غواصان برای بیرون کشیدن صندوقچه*های طلا و جواهرات کشتی*های غرق شده استفاده می*نموده*اند.

آثار حاصل از حفاری*های باستان*شناسی نشان می*دهد که قرن*ها قبل از میلاد، ساحل*نشینان دریای پارس از این فن برای تحصیل مروارید استفاده می*نموده*اند.

دکتر تاکر ابوات در کتاب کینگدوم اف سی شل بدین طریق اشاره نموده*است و ایرانیان را در زمره پیشگامان پایه*گذاری صید و پرورش مروارید قلمداد نموده*است.

در سندی دیگر، آپولونیوس فیلسوف یونانی ساکن رودز اشاره دارد که غواصان دریای پارس در حالی که ظرف کوچکی حاوی گیاهی خوشبو و تهییج کننده در دست داشتند به سمت صدف رفته و باعث می*شدند تا صدف لب از لب بگشاید، سپس شاخه*ای میان تهی را به میان آن فرو برده و مایه موجود را به بیرون می*کشیدند و آن را به سطح آب آورده و در ظروفی آهنین قرار می*دادند، البته آنان هیچگاه موفق به پرورش مرواریدهایی اینچنینی نشدند اما شیوه*ای را بدین طریق بنیان نهادند. اما در اشارت به ابزار غواصی آن دوران پر واضح است که در آن دوران به اتکای هوای محبوس شده در ششهای خود به عمق فرو رفته و باز می*آمدند، روشی که هم اکنون نیز در پاره*ای از جزایر دریای پارس چون لاوان و کیش و قشم کماکان پا بر جاست.

ورزش غواصی [ویرایش]

اینک ورزش غواصی به صورتی همگانی درآمده و به شکل گسترده*ای در بسیاری از کشورهای جهان فعالیتی مفید، مفرح، لذت*بخش و نیز منبع درآمد در صنعت اکوتوریسم شده*است.

استاندارد اروپا برای ایمنی غواصی

غواصی آزاد [ویرایش]

یکی از روش*های غواصی، غواصی آزاد می*باشد که ورزشی بسیار سنگین و فرح*بخش می*باشد.در این ورزش اولین هنر غواص، استفاده صحیح از شش*ها در تنفس صحیح و حمل هوای کافی در غواصی می*باشد در ابتدا این ورزش برای جستجوی مروارید در سطح دریا مورد استفاده قرار می*گرفته*است ولی بعد پا به عرصه ورزش حرفه*ای گذاشته باشگاه*های ویژه*ای برای این*کار به*وجود آمده*اند. تعریف سادهٔ این ورزش چنین است که شخصی به زیر آب شیرجه می*رود و تنها هوایی که در اختیار دارد، هوای است که در شش*های خود ذخیره کرده*است. در واقع این ورزش در نوع خود، از قدیمی*ترین ورزش*های آبی جهان شناخته می*شود که مثال بارز آن جستجوی مروارید است که در حدود چهار هزار سال پیش در دریای مدیترانه انجام می*شد و اشخاص برای خارج کردن دانه*های مروارید و یافتن صدف*های مرواریددار، به اعماق مدیترانه شیرجه می*رفتند و دقایقی چند را تنها با تکیه بر هوای ذخیره شده در شش*های خود به جستجو برای مروارید می*پرداختند. اما این پدیده در حقیقت یک پایه و اساس علمی هم دارد، چرا که بدن در زیر آب با شرایط تازه*ای مواجه می*شود که در نتیجه قلب، سیستم گردش خون و عضلات انسان، همگی به گونه*ای عمل می*کنند تا اکسیژن را در بدن ذخیره کنند. غواصی آزاد ورزشی با کلاس و پر راز و رمز است که به خصوص طی پنجاه سال گذشته توجه پژوهشگران و اهل علم را به خود جلب کرده*است. در دهه پنجا ه میلادی یعنی بین ۱۹۵۰ تا ۱۹۶۰ پزشکان به شیرجه روها هشدار دادند که در عمق بیشتر از پنجاه متر نگهداشتن نفس مساوی با کشته شدن است. چرا که فشار آب در چنین عمقی باعث می*شود تا قفسهٔ سینه و دنده*ها مانند کاغذ مچاله شده در دست انسان در هم شکسته شوند اما امروز مشاهده می*کنیم که غواصان آزاد به عمق دویست متری هم می*روند. جالب است گفته شود که این عمق حتی از عمقی که زیر دریایی*ها در جنگ جهانی دوم توان رسیدن به آن را داشتند، بیشتر است. آنچه باعث پیشرفت*های اعجاب*انگیز در این ورزش و توانایی*های غواصان شده، تحقیقات درخشان فیزیولوژِی است که جمعی از پدیده*های مختلف در رابطه با آب را در بدن کشف کرده*است. تجهیزات مورد نیاز این ورزش یک جفت کفش غواصی(فین)، عینک غواصی و یک شلنگ ۳۰ سانتیمتری مخصوص (اسنورکل) می*باشد.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

  • پاسخ 0
  • ایجاد شده
  • آخرین پاسخ

بیشترین ارسال‌ها در این موضوع

روزهای محبوب

بیشترین ارسال‌ها در این موضوع

روزهای محبوب

در تاپیک ها، اگر سوال يا نظر خاصي نداريد لطفا فقط از دکمه می پسندم و ... استفاده کنيد. نظراتي مانند مرسی، خوب بود، ممنون و ... شامل اسپم هستند و باعث کاهش کيفيت پست ها مي شوند.

بالا آوردن تاپیک ها و پست ها قبل از 48 ساعت ممنوع است و موجب حذف آنها خواهد شد.

لطفا به جای بروز کردن تاپیک های قدیمی در نظر شروع یک تاپیک جدید باشید مگر این که لازم به بروزرسانی تاپیک مربوطه باشد.

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...

اطلاعات مهم

لطفا قبل از عضویت و همکاری با ما قوانین را مطالعه کنید.