رفتن به مطلب
ایران سی اف سی

نگاهی به صنعتی سازی ساختمان

امتیاز دادن به این موضوع:


soheila

براي جلوگیری از تکراری شدن تاپیک ها قبل از ارسال از قسمت جستجوی سایت استفاده کنید. تاپیک های تکراری حذف خواهند شد.

تاپیک ها باید در انجمن های مناسب زده شوند. قبل از ارسال تاپیک عنوان انجمن را بخوانید.

ارسال‌های توصیه شده

 

156527_10a7f.jpg

در صنعتی سازی ساختمان اهداف بسیاری نهفته است که افزایش سرعت و بهبود کیفیت از هدف های اصلی در آن است. سرعت عملیات در روند کلی ساخت و برنامه های اجرایی از اهمیت زیادی برخوردار است. با بررسی صنعتی سازی ساختمان به این نتیجه دست یافته ایم که این سیستم ها توانایی اجرای پروژه را در کوتاه ترین زمان ممکن دارند. در این مقاله با ما همراه باشید تا نگاه مختصری به صنعتی سازی ساختمان داشته باشیم.
سازه های فولادی که از عنصرها و پروفیل های نورد شده تشکیل شده اند؛ استفاده از سازه های بتنی و امثال آن موجب شده است در صنعت ساخت و ساز موفقیت های چشمگیری در زمان کم حاصل شود. زمان اجرا کردن سازه ها و یا مسائل دیگر مانند سفت کاری ساختمان در زمان کم تری نسبت به روش های دیگر اتفاق می افتد.
مکانسیم تامین مالی پروژه ها در صنعتی سازی ساختمان کاملا با روش های دیگر متعارف در جامعه تفاوت دارد. شروع پروژه ها همراه با سرمایه گذاری با حجم بالا خواهد بود و همچنین به علت خاص بودن اعتبار کار، چگونگی پرداخت به کاملا متفاوت خواهد بود. اصلاح و تعدیل در روال پرداخت متعارف در قراردادها باید انجام شود.
در صنعتی سازی ساختمان بخش عمده ای از هزینه ها مربوط به خرید مصالح و ابزار اولیه می باشد. با درنظر گرفتن اعتبار خاص برای عملیات اجرایی ساخت و ساز تا حد قابل ملاحظه ای در هزینه ی ساختمان صرفه جویی خواهد شد و کنترل نسبی بر زمان و تورم صورت خواهد گرفت.
هنگامی که بحث صنعتی سازی ساختمان در میان است حتما مدیریت اجرایی به صورت متفاوتی انجام خواهد شد. برنامه ریزی، تنظیم نمودن مراحل اجرا، هماهنگی روش های نوین و سنتی و پرهیز از اتلاف وقت از ویژگی های صنعتی سازی ساختمان می باشد. اتکا به مهارت های فردی تنها نقص کار در صنعتی سازی ساختمان است که باید از طریق مدیریت بر کارگاه ها متحول گردد.
لازمه ی داشتن برنامه ریزی دقیق در جهت پیشرفت عملیات، علم و دانش و داشتن شناخت به سیستم انتخابی دارد. در همان مرحله ای که طراحی ساختمان در حال انجام است، مدیریت درستی باید بر نظام صنعتی صورت بگیرد. این مدیریت باید به گونه ای باشد که تیم طراحی و گروه هنری و تمام افرادی که در انجام پروژه دست خواهند داشت، از تجارب عملی مدیریت بهره ببرند تا کیفیت کار روز به روز ارتقاء یابد.
از گذشته تا کنون پیشرفت های چشمگیری در زمینه ی سیستم تاسیسات ساختمانی حاصل شده است اما متاسفانه این پیشرفت در اجرای سرعت عملیات بسیار کم بوده است. در انجام یک پروژه ی ساختمانی موضوع تاسیسات از مهم ترین و زمان برترین مفاهیم ساختمانی می باشد. هماهنگی کاملی با معماری ساختمان باید صورت گیرد تا از سیستم های جدید نیز استفاده شود.
در طراحی نوین می توان بخش لوله کشی و فاضلاب را طوری طراحی کرد که به صورت جداگانه و پیش ساخته بوده و سپس به بنا متصل گردد. مدول های تاسیساتی به صورت پیش ساخته قابل طراحی است و با انجام این کار دقت کار و سرعت عمل بالاتر می رود. در صنعتی سازی ساختمان با استفاده از فناوری های نوین دسترسی به این مصادیق آسان تر صورت می گیرد.
امروزه آنچه در جامعه ی مهندسی مورد بحث قرار می گیرد این است که اگر در عملیات تنها به روش های صنعتی در اجرا کردن اسکلت ساختمان اکتفا شود؛ و جامع نگری در این خصوص انجام نشود ممکن است نتیجه ی دلخواهی پس از شروع پروژه حاصل نشود.
نتیجه ی این کار قربانی شدن تولید صنعتی ساختمان و پیروی به همان روش های متعارف موجود می باشد. به دنبال آن تا چندین دهه روش های صنعتی به کار گرفته نخواهند شد. با برنامه ریزی دقیق و مدیریت درست رشد بسیاری در صنعتی ساختمان حاصل خواهد شد.
لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

  • پاسخ 0
  • ایجاد شده
  • آخرین پاسخ

بیشترین ارسال‌ها در این موضوع

روزهای محبوب

بیشترین ارسال‌ها در این موضوع

روزهای محبوب

×
×
  • اضافه کردن...

اطلاعات مهم

لطفا قبل از عضویت و همکاری با ما قوانین را مطالعه کنید.