رفتن به مطلب
برای اطمینان افزونه حرفه ای Yoast SEO Premium + extensions و قالب حرفه ای BeTheme - Responsive Multi-Purpose بصورت رایگان در سایت قرار گرفت. هر افزونه و قالب که مد نظر دارید با قیمت نصف از سایت های مشابه قرار می گیرد ×

قرارداد آتی (Futures) چیست؟ + آشنایی با معاملات آتی بیت کوین

امتیاز دادن به این موضوع:


براي جلوگیری از تکراری شدن تاپیک ها قبل از ارسال از قسمت جستجوی سایت استفاده کنید. تاپیک های تکراری حذف خواهند شد.

تاپیک ها باید در انجمن های مناسب زده شوند. قبل از ارسال تاپیک عنوان انجمن را بخوانید.

ارسال‌های توصیه شده

اصطلاحات پیچیده و گاها عجیب در بازارهای مالی کم نیست. از قرارداد آتی بیت کوین گرفته تا بازارهای «گاوی» و «خرسی». بازار ارزهای دیجیتال هم با ماهیتی مالی و اقتصادی‌شان از این قاعده مستثنی نیستند. در ادامه قصد داریم تا شما را با مفهومی قرارداد آتی آشنا کنیم. به علاوه نگاهی مختصر نیز به قرارداد آتی در حوزه بیت کوین (Bitcoin Futures)، انواع قرارداد آتی، پلتفرم‌های ارائه‌دهنده این قراردادها و تاثیرات آن بر بازار بیت کوین خواهیم داشت.

قرارداد آتی چیست؟

قراردادهای آتی بیت کوین چیست؟قرارداد آتی چیست؟

قراردادهای آتی (Futures)، قراردادهایی خاص در خصوص خرید یا فروش یک دارایی‌ هستند. این قراردادها در قیمتی مشخص در تاریخی مشخص در آینده خریداری می‌شوند. مرجع اینوستوپدیا (Investopedia) در خصوص قراردادهای آتی می‌نویسد: طرفین قرارداد موظفند تا هنگام سررسید، مفاد ارائه شده در آن را محقق نمایند. با رسیدن به تاریخ سررسید طرفین ملزم به خرید یا فروش دارایی در قیمتی هستند که در قرارداد ذکر شده است.

فرض کنید یک شرکت فعال در حوزه تولید نان، برای در امان ماندن از تغییرات قیمت آرد، یک قرارداد آتی میان خود و تولید کننده آرد منعقد می‌کند. فرض می‌کنیم که قیمت هر بسته آرد در زمان انعقاد قرارداد، ده دلار است. نانوایی که می داند قیمت آرد رشد خواهد کرد، یک قرارداد آتی سه ماه برای هزار بسته آرد و با ارزش ده هزار دلار خریداری می کند. طبق این قرارداد، نانوایی پول هزار بسته آرد را پرداخت می کند و سه ماه دیگر که قرارداد به اتمام رسید، آردها را تحویل خواهد گرفت.

اگر در پایان سه ماه که قرارداد به اتمام می‌رسد، قیمت طبق پیش‌بینی نانوایی قیمت آرد افزایش یابد و مثلا به دوازده دلار برسد ، شرکت دو هزار دلار صرفه‌جویی کرده است.

توزیع کننده نیز در صورتی که از ثابت ماندن قیمت‌ها مطمئن باشد، حتی با وجود بالا بودن آنها، با آغوشی باز از عقد این گونه قراردادها حمایت می‌کند. از طرف دیگر، قراردادی مشابه باعث خواهد شد تا از گزند کاهش قیمت [احتمالی] نیز در امان بماند.

در این مثال، هر دو طرف با عقد قراردادهایی از نوع آتی خود را از نوسانات بازار سوخت حفظ کرده‌اند.

حالا بیایید تعریف دقیق‌تری از قراردادهای آتی ارائه کنیم:

قراردادهای آتی به شکل موقعیت‌های خرید (Long) یا فروش (Short) منعقد می‌شوند. در موقعیت خرید یا پوزیشن لانگ، خریدار موافقت می‌کند تا دارایی مورد نظر را با قیمت مشخص‌شده در تاریخی معین خریداری کند. در طرف مقابل، موقعیت فروش یا پوزیشن شورت است که در آن فروشنده تضمین می‌کند که در تاریخی معین و با رسیدن به تاریخ سررسید قرارداد، دارایی را با قیمت مورد توافق بفروشد.

شاید بتوان گفت که نکته اصلی در خصوص قراردادهای آتی، اهمیت قانون‌گذاری در این حوزه باشد. قراردادهای آتی در بازارهای بورس رسمی و دارای مجوز معامله می‌شوند. از طرف دیگر عرضه چنین قراردادهایی در بازارهای بورس منوط به کسب مجوز از نهاد مربوطه است. کمیسیون معاملاتی معاملات آتی کالای ایالات‌متحده، نهاد نظارتی اصلی در خصوص قراردادهای آتی در آمریکاست. در ایران نیز این قراردادها تحت نظارت سازمان بورس و وزارت صنعت، معدن و تجارت خرید و فروش می‌شوند.

باور اشتباهی در میان عموم وجود دارد که تصور می‌کنند، قرارداد آتی تکه‌ای کاغذ است که میان دو فرد یا دو نهاد مختلف به امضا می‌رسد. در دنیای امروز قراردادهای آتی بیشتر به نوعی توافق دو طرفه شباهت دارند که از طریق بازارهای سهام، صرافی‌ها و کارگزاری‌ها خرید و فروش می‌شوند و لزومی بر حضور فیزیکی سرمایه‌گذار وجود ندارد.

هدف از قرارداد آتی چیست؟

هدف از قرارداد آتی چیست؟

به طور کلی قراردادهای آتی به دو منظوری منعقد می‌شوند:

  • مصونیت و پوشش ریسک (Hedging)
  • سفته‌بازی (Speculation)

پوشش ریسک

قراردادهای آتی این امکان را خریدار و فروشنده می‌دهد که خود را از شر خطرات احتمالی که در آینده گریبان کالاهای مورد نیازشان را می‌گیرد، خلاص کنند. فرض کنید یک شرکت می‌داند که ملزم است تا در آینده کالایی خاص را خریداری کند. در این حالت او قراردادی آتی از نوع خرید (لانگ) می‌خرد تا نیازی که در آینده برای او ایجاد خواهد شد را پاسخ دهد.

به عنوان مثال شرکت الف می‌داند که در شش ماه اینده باید ۲۰,۰۰۰ اونس نقره بخرد. با فرض اینکه هر اونس نقره در زمان فعلی ۱۲ دلار قیمت دارد، شرکت الف قراردادی آتی می‌خرد که در آن قیمت توافقی با تاریخ سررسید شش ماهه ۱۱ دلار است. بدین ترتیب او خطر افزایش قیمت را با خرید یک قرارداد آتی خنثی می‌کند.

این مسئله در خصوص فروش یک دارایی یا کالا نیز صادق است. مثلا اگر شرکت ب بداند که در آینده باید کالایی خاص را به بفروشد، موقعیت فروش اتخاذ می‌کند. مثلا این شرکت می‌داند طی شش ماه آینده باید ۲۰,۰۰۰ اونس نقره تحویل مشتری دهد. قیمت فعلی هر اونس نقره ۱۲ دلار است؛ از طرف دیگر فروشنده مطمئن نیست که در شش ماه آینده قیمت هر اونس نقره دستخوش چه تغییراتی می‌شود. در اینجا فروشنده قراردادی آتی از نوع فروش (شورت) منعقد می‌کند که در تاریخ سر رسید، مقدار مشخصی از نقره را با قیمت ۱۱ بفروشد. بدین ترتیب او خود را از خطرات احتمالی کاهش قیمت نقره دور کرده است.

نبود اطمینان از اتفاقات پیش رو یکی از عمده دلایل ایجاد قراردادهای آتی است. با استفاده از چنین قراردادهای ریسک نوسانات قیمت، هم برای خریدار و هم برای فروشنده، کاهش می‌یابد.

سفته‌بازی

با استفاده از قراردادهای آتی این فرصت برای خریدار پیش می‌آید که با تکیه بر تحلیل و پیش‌بینی خود از بازار مبنی بر افزایش قیمت یک دارایی در آینده، سود کند. از طرف دیگر یک فروشنده نیز می‌تواند با فرض اینکه قیمت دارایی‌اش در آینده کاهش پیدا می‌کند، طی یک قرارداد آتی دارایی مورد نظر را در قیمت بالاتر بفروشد تا به این وسیله بتواند با پایین آمدن قیمت، همان دارایی را دوباره بخرد.

مثالی که پیش‌تر در خصوص خرید و فروش قراردادهای آتی زدیم در خصوص سفته‌بازی در این بازار نیز صدق می‌کند.

قرارداد آتی بیت کوین

قرارداد آتی در بیت کوینمفهوم قراردادهای آتی در بیت کوین چیست؟

یکی از ویژگی‌هایی که عموما در قراردادهای آتی دیده می‌شود، بکارگیری آنها در حوزه کالاهای فیزیکی است. حال شاید این سوال برای‌تان پیش بیاید که چطور می‌توان از قراردادهای آتی در ارتباط با بیت کوین استفاده کرد؟

قراردادهای آتی بیت کوین، انواعی از قراردادهای آتی است که در آن مشترکان می‌توانند حتی بدون اینکه بیت کوینی در اختیار داشته باشند، با تکیه بر پیش‌بینی خود از قیمت این ارز، اقدام به عقد چنین قراردادهایی کنند. در واقع عقد قراردادهای آتی بیت کوین به تکیه بر سفته‌بازی (Spaculation) یا انجام معاملات پر ریسک مالی انجام می‌گیرد.

بگذارید با یک مثال مسئله را بیشتر بشکافیم. فرض کنید یک فرد برای در امان ماندن از نوسانات قیمت بیت کوین، قراردادی آتی میان خود و فردی دیگر امضا نماید:

در این مثال قیمت هر بیت کوین 10,000 دلار است و خریدار پیش‌بینی می‌کند که بیت کوین در ماه‌های آینده با رشد قیمت رو به خود خواهد شد. در این میان، خریدار یک قرارداد آتی با سررسید سه ماهه برای پنج بیت کوین و با ارزش 50,000 دلار امضا می‌کند. طبق قرارداد خریدار در زمان عقد آن، پول پنج واحد بیت کوین را پرداخت و بیت کوین‌ها را در تاریخ سررسید دریافت می‌کند.

حالا اگر پیش‌بینی فرد درست از آب در بیاید، و قیمت بیت کوین به 11,000 دلار برسد، او 5,000 دلار سود کرده است. اما این قراردادها چه سودی برای فروشنده دارد؟

به یاد داشته باشید که قیمتی که در قراردادهای آتی ذکر می‌شود توافقی است؛ پس فروشنده نیز می‌تواند با تکیه بر پیش‌بینی خود از بازار وارد این حوزه از معاملات شود. فروشنده می‌تواند با اطمینان یافتن از ثابت ماندن یا کاهش قیمت در آینده، چنین قراردادهایی را امضا کند.

نوع دیگری از معاملات در حوزه قراردادهای آتی وجود دارد که در آن سرمایه‌گذار ابتدا، هنگامی که قیمت پایین است، قراردادی آتی عقد می‌کند، سپس با بالاتر رفتن قیمت کالای مورد نظر در اواسط دوره قرارداد، تصمیم به فروش قرارداد خود با قیمتی بالاتر به خریداری دیگر می‌کند؛ در اینجا معامله‌گر ابتدا یک قرارداد آتی خرید (لانگ) و سپس یک قرارداد آتی فروش (شورت) منعقد کرده و به سود رسیده است.

در ارتباط با معاملات مستقیم بیت کوین، موانعی قانونی وجود دارد و پیامدهایی را به دنبال خود خواهد داشت. اما انجام آنها در بستر قراردادهای آتی می‌تواند سودمند باشد؛ اما چرا؟

اول آنکه، بیت کوین دارای هیچ گونه چهارچوب قانونی نیست؛ از طرف دیگر قراردادهای آتی این ارز، در بسترهایی کاملا قانون‌گذاری شده منعقد می‌شود و مشترکان می‌توانند بدون نگرانی از مسائل قانونی و موانع موجود در این بازار وارد شوند.

نکته دوم آنجاست که تبادلات بیت کوین در برخی از نقاط دنیا ممنوع است و می‌توان با استفاده از این قراردادها و با تکیه بر تکنیک‌های سفته بازی، با افزایش قیمت بیت کوین در آینده سود کرد.

قراردادهای آتی در مورد بازارهایی پر نوسان مانند بیت کوین از دو جهت سودمند هستند. اول اینکه می‌توان با استفاده درست از آنها، خطرات سرمایه‌گذاری را کاهش داد؛ نکته دوم اینجاست که در عین حفاظت از سرمایه‌ها، معامله‌گر می‌تواند به سود نیز برسد. اما همه اینها منوط به آگاهی او از بازارهای قراردادهای آتی، بازار بیت کوین و نحوه کار با چنین قراردادهایی در چنین بازارهایی است.

قراردادهای بدون سررسید (Perpetual Contracts) بیت کوین چیست؟

قراردادهای بدون سررسید مفهومی شبیه به قراردادهای آتی دارند اما در جزئیات با یکدیگر متفاوت‌اند؛ به عبارت دیگر قراردادهای دائمی در جزئیات زیر با قراردادهای آتی متفاوت‌اند:

  • موعد سررسید [تسویه] در خصوص این قراردادها وجود ندارد.
  • استفاده از اهرم‌هایی تا 100 برابر در خصوص چنین قراردادهایی ممکن است.

از آنجایی که قراردادهای بدون سررسید، موعدی مشخص برای تسویه ندارند، پس قیمت پایه و خصیصه‌های مرتبط با تسویه نیز برای آنها تعریف نمی‌شود، بلکه با نرخی نزدیک به قیمت واقعی دارایی معامله می‌شوند.

«تامین وجه» مفهومی دیگر است که در قراردادهای بدون سررسید تعریف می‌شود. تامین وجه بر مباناهای 8 ساعته تعریف می‌شود؛ به طوری که اگر نرخ یک دارایی مثبت باشد، خریداران موظف به تامین وجه فروشندگان هستند؛ از طرف دیگر با منفی شدن نرخ دارایی، این فروشندگان هستند که وظیفه تامین وجه خریداران را بر عهدا دارند. به یاد داشته باشید تامین وجه در برخی صرافی‌ها به صورت خود در زمانی مشخص از هر روز صورت می‌گیرد.

پلتفرم‌های قراردادهای آتی بیت کوین

بایننس، شیکاگو مرکانتایل، بورس معاملات شیگاکو، بکت و بسیاری دیگر از بازارهای سهام و صرافی‌های ارزهای دیجیتال، خدماتی در حوزه قراردادهای آتی بیت کوین ارائه می‌کنند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.

Binance (بایننس)

قراردادهای آتی بایننس در خصوص ارزهای دیجیتال مدتی است که عرضه شده‌اند و طبق ادعای این صرافی تا به اینجا عملکردی فراتر از انتظار داشته است. به گفته بایننس، طی جهش صعودی بازار ارزهای دیجیتال، قراردادهای آتی این صرافی توانست به رقم باور نکردنی 370,000 بیت کوین برسد؛ به عبارت دیگر 2.7 میلیارد دلار بیت کوین در بستر قراردادهای آتی معامله شد!

یکی از ویژگی‌هایی که قراردادهای آتی بایننس به کاربران ارائه می‌کند، اهرم (Leverage) تا حداکثر 125 برابر است. صد البته استفاده از اهرم‌هایی با این اندازه، به شدت پر خطر است و ممکن است تبعات جبران ناپذیری را برای سرمایه‌گذار در پی داشته باشد.

BitMEX (بیت مِکس)

بیت مکس با حجم تبادلان روزانه 35,000 بیت کوین، که یکی از بزرگترین صرافی‌های ارزهای دیجیتال است نیز امکان معامله قراردادهای آتی بیت کوین را مهیا کرده است. به دلیل سخت‌گیری‌های مراجع قضایی و نظارتی ایالات‌متحده، معاملات این قراردادها در آمریکا ممنوع است.

تسویه قراردادهای آتی بیت مکس نیز به مانند دیگر پلتفرم‌ها به صورت نقدی است و بر پایه دلار آمریکا تسویه می‌شود. برای انجام معاملات آتی در بیت مکس نیازی به وجه تضمن 100 درصدی نیست؛ از همین رو کاربر می‌تواند از اهرم‌های 100 برابری نیز برای [برخی] قراردادها استفاده کند.

Bakkt (بکت)

بکت اولین قراردادهای آتی فیزیکی بیت کوین را عرضه کرده است. بکت پس از مدت‌ها دست و پنجه نرم کردن با موانع قانونی توانست مجوز فعالیت خود را از مراجع حوزه اوراق بهادار آمریکا دریافت کند و از ابتدای مهر ماه قراردادهای خود را آغاز کرد. پیش از آغاز عرضه قراردادهای آتی، بکت در چند نوبت عرضه آنها را به تاخیر انداخته بود.

پلتفرم بکت قراردادهای آتی فیزیکی بیت کوین را در سر رسیدهای یک روزه و یک ماهه عرضه می‌کند. تسویه و پردازش قراردادها در تاریخ سر رسید نیز توسط پلتفرم Bakkt Warehouse صورت می‌گیرد. نقطه تمایز میان بکت و پلتفرم‌های مشابه، نحوه تسویه قراردادهاست. در بکت با رسیدن به تاریخ سررسید، قرارداد به صورت بیت کوین تسویه خواهد شد، نه به صورت دلار یا هر ارز رایج دیگری.

از زمان آغاز فعالیت پلتفرم بکت تا به اینجا، بالاترین حجم معاملات، سه هفته پیش بود که 15 دلار در یک روز برآورد شد.

CBOE (بورس اختیار معامله شیکاگو)

CBOE، اولین و یکی از بزرگترین پلتفرم‌های معامله قراردادهای آتی بیت کوین است. فعالیت CBOE در حوزه قراردادهای آتی بیت کوین از دسامبر (دی) سال 2017 (1397) آغاز شد. نقش CBOE از آن جهت بسیار پر رنگ است که پس از عرضه قراردادهای آتی بیت کوین، موسسات مالی و بازارهای بورس بسیاری به ورود به حوزه بیت کوین و قراردادهای آتی آن علاقه‌مند شدند.

هر واحد از قراردادهای آتی بیت کوین در پلتفرم CBOE، معادل یک واحد بیت کوین است. قراردادهای آتی این پلتفرم به صورت ارزهای رایج تسویه می‌شوند و خبری از تبادل بیت کوینِ واقعی میان طرفین نیست. همچنین دلار به عنوان مرجع تبادلات در نظر گفته می‌شود. به علاوه CBOE قراردادهای آتی بیت کوین خود را با حداکثر نرخ مارجین 40 درصد در اختیار معامله‌گران قرار می‌دهد. قراردادهای آتی CBOE در حال حاضر در دسترس سرمایه‌گذاران قرار ندارد.

CME (گروه صرافی شیکاگو مرکانتایل)

پلتفرم قراردادهای آتی بیت کوینِ CME نیز از جمله قدیمی‌ترین نمونه‌های موجود است که کمی پس از عرضه قراردادهای آتی بیت کوین توسط CBOE، در دسترس مشترکان قرار گرفت. CME را می‌توان یکی از موفق‌ترین ارائه دهندگان قراردادهای آتی بیت کوین دانست؛ قراردادهای آتی بیت کوین در این پلتفرم در سال 2018، رشدی 119 درصدی را تجربه کرد.

قراردادهای آتی CME، در واحدهای 5 بیت کوینی عرضه می‌شوند و برای تعیین قیمت بیت کوین از روش‌های مختلف استفاده می‌کند. این پلتفرم همچنین امکان مارجین تا 35 درصد را نیز برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کند.

درست به مانند CBOE، قراردادهای آتی CME نیز به صورت نقدی و بر پایه دلار آمریکا تسویه می‌شوند و تاریخ سر رسید آنها در بازه‌های 16 روزه محاسبه می‌شود.

قراردادهای آتی بیت کوین چه مزایایی برای بازار دارند؟

قراردادهای آتی بیت کوین یکی از ابزارهای مناسب برای سرمایه‌گذاری در بازار این ارز دیجیتال است. در ادامه به بخشی از مزایای استفاده از این قراردادها اشاره می‌کنیم:

قراردادهای آتی در بستری کاملا قانونی و مجاز فعالیت می‌کنند؛ پس هم سرمایه‌گذاران عادی و هم موسسات مالی می‌توانند با خاطری آسوده وارد آن شده و با تکیه بر تحلیل‌ها و پیش‌بینی‌های خود سود کنند. به علاوه نیازی به استفاده مستقیم از صرافی‌های ارزهای دیجیتال نیست و تمام مراحل در یک بازار بورس قانونی صورت می‌گیرد.

یکی از سختی‌های بازار بیت کوین و به طور کلی ارزهای دیجیتال، نحوه نگه‌داری درست از این ارزهاست. نگه‌داری ارزها در محلی امن، به ویژه برای کاربران تازه وارد، یکی از موانع این اساسی به حساب می‌آید. این در حالی است که قراردادهای آتی بیت کوین، چنین دردسرهایی را به همراه ندارد.

اگر بیت کوین به سرمایه‌گذاران بیشتری معرفی شود، نقدپذیری آن بالاتر رفته و همین مسئله آثاری مثبت را به دنبال خود خواهد داشت.

استفاده از قراردادهای آتی بیت کوین، نوسانات بازار را کم می‌کند و در بلند مدت امنیت بیشتری را برای سرمایه‌گذاران مهیا خواهد کرد.

تاثیر قراردادهای آتی بیت کوین بر روی قیمت

به بیان ساده، از آنجایی که سود [کلی] سرمایه‌گذاران در حوزه ارزهای دیجیتال با استفاده از قراردادهای آتی بالاتر می‌رود، پس در کوتاه مدت باید انتظار افزایش قیمت برای بیت کوین را داشت؛ به عنوان مثال با عرضه قراردادهای آتی بیت کوین از جانب CBOE، قیمت بیت کوین با افزایش 10 درصدی به قیمت 16,936 دلار رسید.

در مثالی دیگر وقتی CME، به عنوان یکی از بزرگترین بازارهای بورس دنیا، قراردادهای آتی بیت کوین را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار داد، بیت کوین به مرز 20,000 دلار رسید.

به طور کلی می‌توان گفت که عرضه قراردادهای آتی برای بیت کوین، به عنوان عاملی تسهیل کننده در خصوص قیمت به شمار می‌رود.

نقش قراردادهای آتی در بهبود وضعیت قانونی بیت کوین

به نحوی می‌توان گفت که عرضه قراردادهای آتی برای بیت کوین، اولین مرحله از ورود گسترده موسسات مالی بزرگ به حوزه بیت کوین است؛ چرا که این قراردادهای در بستری قانون‌گذاری شده در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرند و موسسات مالی بزرگ می‌توانند با خیالی آسوده به معامله آنها بپردازند. از طرف دیگر، کسب مجوز پلتفرم‌های مختلف برای عرضه قراردادهای آتی بیت کوین، می‌تواند راه را برای ETFهای بیت کوین نیز هموار کند.

کمیسیون بورس و اوراق بهادار تا به اینجا چندین بار درخواست‌های ETF بیت کوین را کرده است؛ طبق اظهارات این نهاد مسئول در ایالات‌متحده، نبود نقدینگی کافی در حوزه بازارهای آتی، دلیل اصلی رد این درخواست‌هاست.

در نتیجه می‌توان گفت که همه‌گیرتر شدن استفاده از قراردادهای آتی بیت کوین، از آن جهت پر اهمیت است که می‌تواند به این ارز دیجیتال وجهه‌ای قانونی ببخشد.

اهرم در قرارداد آتی چیست؟

لوریج در قرارد آتی چگونه عمل می‌کند؟

اهرم را لوریج (Leverage) یکی از قابلیت‎هایی است که استفاده از آن در خصوص قراردادهای آتی امری معمول به حساب می‌آید. بنا به تعریف ساده، اهرم یعنی معامله‌گر ملزم به پر کردن صد درصد از ارزش قرارداد آتی نیست. اهرم در مباحث اقتصادی، مفهومی شبیه به علم فیزیک دارد؛ همانطور که در علم فیزیک، از اهرم برای انجام راحت‌تر امور استفاده می‌شود، در مباحث اقتصادی و مالی نیز از اهرم برای کسب سود به روشی تسهیل شده و بازدهی بالاتر استفاده می‌شود. صد البته باید به یاد داشت که استفاده از اهرم‌ها به همان اندازه که سود معامله‌گر را بیشتر می‌کند، در هنگام ضرر نیز باعث چند برابر شدن سرمایه از دست رفته وی خواهد شد.

هنگامی که در قراردادهای آتی، معالمه‌گر از اهرم استفاده می‌کند، مبلغی به عنوان «مارجین اولیه» (Initial Margin) در اختیار کارگزار قرار می‌دهد. مارجین اولیه کسری از ارزش قرارداد آتی است که توسط معامله‌گر، همزمان با خرید قرارداد پرداخت می‌شود. این مقدار بسته به اندازه قرارداد، ریسک اعتباری سرمایه‌گذار و شرایط و قوانین کارگزار متغیر است.

در پایان مدت قرارداد و رسیدن به موعد سررسید، سرمایه‌گذار موظف است مقدار ارزش اولیه قرارداد را به کارگزار عودت دهد.

در صورت استفاده صحیح و حساب‌شده از اهرم در قراردادهای آتی سود معامله‌گر چندین برابر خواهد شد و اگر محاسبات وی درست از آب در نیایند، تمام سرمایه او از دست خواهد رفت.

The post قرارداد آتی (Futures) چیست؟ + آشنایی با معاملات آتی بیت کوین appeared first on ارزدیجیتال.

نمایش متن کامل

توجه: برای دانلود مرورگر به فیلترشکن نیاز دارید ولی بعد از نصب مرورگر مثل مرورگرهای دیگه (کروم، فایرفاکس و ...) کار می کنه!

بیت کوین - کسب درآمد حرفه ای

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

در تاپیک ها، اگر سوال يا نظر خاصي نداريد لطفا فقط از دکمه می پسندم و ... استفاده کنيد. نظراتي مانند مرسی، خوب بود، ممنون و ... شامل اسپم هستند و باعث کاهش کيفيت پست ها مي شوند.

بالا آوردن تاپیک ها و پست ها قبل از 48 ساعت ممنوع است و موجب حذف آنها خواهد شد.

لطفا به جای بروز کردن تاپیک های قدیمی در نظر شروع یک تاپیک جدید باشید مگر این که لازم به بروزرسانی تاپیک مربوطه باشد.

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...

اطلاعات مهم

لطفا قبل از عضویت و همکاری با ما قوانین را مطالعه کنید.